Your cart
Close Alternative Icon
Down Arrow Icon
EnglishSwedish
Bag Icon

a guide for

The
Women

WRITTEN BY

Mumbai Team

CHAPTER 1

INTRO

Så inreder du ditt hem i sann "Hygge”-stil enligt Social Media Editor Caroline Borg

Share this

Det danska designfenomenet ”hygge” med värme som ledord skulle kunna beskriva Caroline Borgs stil, i kombination med det skandinaviskt avskalade och mixade inslag av jordnära toner, trä och mjuka textilier. Hon är vad man skulle kunna kalla för en sociala medier-kreatör, med vackra bilder på livet som mamma i ett hem att inspireras av.

När vi träffar Caroline är hon klädd i en löst sittande vit blus, slarvigt instoppad i ett par croppade stentvättade jeans. Det långa håret hålls tillbaka av vårens och sommarens trendaccessoar, ett svart hårband.

- Jag skulle beskriva min klädstil som enkel och skandinavisk, med lite bohemiska inslag. Mina favoritplagg att bära till vardags är en stor stickad tröja eller instoppad skjorta, till croppade jeans eller flowy midi-kjol. Eftersom jag är ganska kort tycker jag att det är fint att visa anklarna, säger hon över salladen som hon äter till lunch under intervjun.

Har du något i din garderob som du inte kan vara utan?

- Jag är otroligt bekväm av mig. Jag hatar att få skavsår, så jag använder oftast ett par vita sneakers från Samsøe & Samsøe. När jag ska klä upp mig och ha klackar älskar jag Acnes klassiska track-modell som är väldigt skön att gå i.

Smycken
Kring handleden bär hon alltid två armband från Sophie by Sophie. Örhängena får gärna vara större och bli något av ett ”statement”. På höger ringfinger sitter två diamantringar som hon har fått som push-presenter av sin kille. Efter första barnet hade han sett ut och valt ring själv men efter den andra graviditeten överraskade hennes kille henne med att boka en tid hos mumbaistockholm för att hon skulle få se ut en andra ring själv. Cecilia, grundare av mumbaistockholm, fick en något ovanlig förfrågan. Så här beskriver hon händelsen:

- Vi blev förvånade när vi fick ett mail med en förfrågan om vi kunde boka en tid för att titta på en ”barnring”. Det hade aldrig hänt tidigare! Vi skrattade åt missförståndet, när det visade sig att han menade en gåva till en nybliven mamma (så kallad pushpresent) och inte en ring till ett barn!


CHAPTER 2

MODE OCH STILMöbler och inredning
Carolines instagramflöde är fullt av bilder på inredning i jordnära toner, sommarängsblomster och vackert porslin. Det mesta av inredningen köper hon second hand.

- Jag föredrar att fynda på Blocket, Bukowskis och på loppis.

Även möbler och inredning följer de varma tonerna som återfinns i hennes klädstil. Det ska vara ljusa toner, gärna i beige, grått och med svarta inslag. När det kommer till keramik letar hon inspiration i södra Europa, med Frankrike och Italien som utgångspunkt.

- Det enda undantaget är barnens rum. Där sätter jag färg på sängkläder, men då blir det för det mesta i en dov färgskala även där.

Hur skulle du själv beskriva känslan i din inredning?

- Jag tycker att det danska begreppet ”hygge” beskriver den känslan bra. Det ska vara mysigt. När man kommer hem vill man ha en plats där det är mjukt att landa. Både visuellt och fysiskt i form av exempelvis mjuka textilier.


CHAPTER 3 

MÖBLER OCH INREDNING

Mitt bästa köp second hand: Sängbordet med marmorskiva eller vårt tunga träskåp i köket som vi samlar porslin i.

Mitt bästa inredningstips: Om du känner dig osäker på vilken stil du gillar eller har svårt att få ihop inredningen hemma så satsa på en neutral bas och välj ut 1-2 accentfärger att addera detaljer i. Då får du enkelt ett enhetligt intryck.
Bästa second handbutik i Stockholm: Det är inte lätt att fynda second hand i innerstan, mitt bästa tips är att gå med i Facebook-grupper som har koll på second hand och loppisar i områden utanför Stockholm och ta en dagstur dit. Annars hittar du alltid något fint (men dyrt) på Eversen antik på Upplandsgatan.

Mitt smultronställe i sommar: Sommaren har tillbringats på landet i Norrtälje, men jag har som vanligt drömt mig bort till Österlen. Missa inte pizzorna på Örum 119 och den vackra miljön och magiska maten på Talldungen gårdshotell.

Trendspaning:

Den här trenden testar jag gärna i klädesväg framöver:
Häromdagen fastnade min blick på ett par Buffaloskor (hjälp!) innan jag insåg att det var exakta kopior av skorna jag bar för 20 år sen och lovade mig själv att aldrig sätta min fot i igen. Men ett par chunky sneakers är ett måste i höst. Och rutigt, rutigt, rutigt.
Den här inredningstrenden intresserar mig: Jag är sugen på att tapetsera!

Intresset för fotografi och sociala medier tog fart på riktigt under mammaledigheten.

Acnes klassiska track-modell är en klar favorit eftersom ”de är supersköna att gå i”, enligt Caroline. Hon har dem både i brunt och svart. Ett av hennes bästa stiltips är att investera i flera par av modeller som hon tycker extra mycket om.

Caroline bär nästan aldrig färgglada kläder, och skulle det vara någon färg så är det en dov sådan med mycket svärta i.

Missa inte!

I vår förra intervju med det svenska magasinet mamas projekt manager och trend editor, Caroline Borg, fick vi lära oss alla hennes knep för att boosta sitt Instagramflöde!

MORE IN THIS CATEGORY

Five things to consider before you pop the question

Five things to consider before you pop the question

Liquid error: The format option 'month_day_year' is not a supported format.The Team

To get engaged is a huge milestone in a relationship. It is the beginning of a new chapter in your life. Whether you both swiped right on Tinder, met at...

Read more
How to choose the perfect engagement ring – a guide

How to choose the perfect engagement ring – a guide

Liquid error: The format option 'month_day_year' is not a supported format.Mumbai Team

Choosing an engagement ring can feel like an overwhelming task. It’s a big investment, both financially and emotionally. The ring is a symbol of your love and a sign that...

Read more
How to grow your social media following: inspiration from Swedish Social Media Creator Caroline Borg

How to grow your social media following: inspiration from Swedish Social Media Creator Caroline Borg

Liquid error: The format option 'month_day_year' is not a supported format.Yasmine Härnebo Grapenwall

We usually say that a picture says more than a thousand words. In this case it was actually the mix between having the skills of writing captions that resonate with...

Read more
Swedish ELLE's Fashion Editor Jenny Fredriksson: “I’m fearless in trying new trends”

Swedish ELLE's Fashion Editor Jenny Fredriksson: “I’m fearless in trying new trends”

Liquid error: The format option 'month_day_year' is not a supported format.Yasmine Härnebo Grapenwall

Dreaming about a job in fashion? Jenny Fredriksson is living the dream at one of Sweden’s most prestigious fashion magazines, Elle. The world renowned brand is nothing like ”the devil wears...

Read more