Your cart
Close Alternative Icon
Down Arrow Icon
EnglishSwedish
Bag Icon

a story in

Proposal,
Engagement
& wedding

WRITTEN BY

Mumbai Team

Vilken gravyrtyp är du? 7 tips på gravyr i era
förlovnings- och vigselringar (och våra härligaste
verkliga exempel!)

Share this

Åh, grattis! Ni har precis hittat era drömringar – men nu kommer frågan som man ofta inte har hunnit funderat på fram tills nu: vad ska vi skriva i ringarna? Du kanske redan har hunnit googla på de vanligaste ingraveringarna, och sett att de flesta skriver sin partners namn samt datumet för förlovningen och vigseln i respektive ring. Men om man vill gravera något mer personligt inne i ringen, vad skriver man då? Inspireras av dessa härliga exempel som vi har fått ta del av i vårt showroom!


För den romantiska

En del väljer att skriva in varandras namn i ringarna. Ett lite mer personligt alternativ är att skriva älsklingens smeknamn. Vi har sett smeknamn som ”min sockertopp” graveras. Kärt barn har många namn, eller hur?

För den traditionella

För de som vill vara mer traditionsbundna kan man välja att skriva datum och plats för när frieriet ägde rum, och sedan själva bröllopsdatumet. Tänk då på att det ska få plats två datum i mannens ring (då mannen traditionellt bara bär en ring), medan kvinnan kan skriva ett datum i respektive ring.’

För den spontana

Ett par tänkte skriva in nattklubben ”Debaser” med tillhörande datum i sina ringar, eftersom killen i ett ögonblick av spontanitet och kärlek fick ett infall av att gå ner på ett knä där och då! Han gjorde dock aldrig det, men vilken härlig historia det blev! Det här är ett roligt sätt att minnas tillbaka till en tidpunkt i er relation som har betytt något speciellt. Tänk att varje gång du tittar ner på ringen minnas tillbaka till en händelse som får er båda att skratta.

För den glömska

Är du, liksom många av de män (ja, det har visat sig oftast vara män..) som vi träffar, orolig för att glömma bort er bröllopsdag i framtiden? Inga problem! En kille som kom in till oss önskade att gravera datumet på utsidan av ringen så att han aldrig skulle glömma bort att gratta sin älskade på deras årsdag. Lite romantiskt måste man ändå säga att det var?

För den storslagna

Har du ett destinationsbröllop planerat, eller förlovade ni er på en resa? Då kan det vara coolt att gravera in koordinaterna för platsen där det ägde rum. Vi träffade ett par som graverade in koordinaterna (longitut och latitud) för ön där de skulle gifta sig!

För den kreativa

Har ni en favoritdikt, eller ett citat som ni båda älskar? Kanske är det något ni försöker efterleva, eller helt enkelt inspireras av i relationen? Det blir extra speciellt om ni påbörjar texten i ena ringen men slutför meningen i partnerns ring. Båda ringarna behövs för att göra dikten/citatet fullständigt. En låttitel eller del av en låttext som markerar ett visst tillfälle i relationen kan vara ett annat alternativ. Vi har sett alltifrån utdrag ur låttexter från E-type (“Set the world on fire baby”) till U2! En tjej som slog till på en bröllopsstack med fyra ringar skrev: Always i en ring, Today I en annan ring och Tomorrow I en tredje. I den fjärde skrev hon hennes och hennes partners initialer.

För den humoristiska

”Är du seriös?” ville ett par skriva in i den ena ringen. I den andra ringen stod det sedan ”Ja, jag är seriös”. Inskriptionen skulle hållas hemlig, bara paret visste vad det stod och kunde i all hemlighet skratta åt minnet för när de för första gången bestämde att de officiellt var ett par. Vi har också en av våra personliga favoriter på detta tema: “Korvkön 2004”


Se nedan för exempel på gravyrer i förlovnings- och vigselringar som vi har gjort i vår ateljé utifrån kunders alldeles egna önskemål!

Jag utan dig
Alltid vi
I choose you
Vårat gäng är bara du och jag


Wanna be with you everywhere
Bara du här & nu
Genom livet
Din för alltid
Korvkön 2004
“Är du seriös?” i ena ringen. “Ja, jag är seriös” i den andra
Set the world on fire baby
No bad days
Always (första ringen), Today (andra ringen), Tomorrow (tredje ringen), och initialerna till henne och partnern i den fjärde (i en förlovningstack om fyra ringar)

Vilken typ är du? Kommentera gärna om du har en egen personlig berättelse kring gravyren i just era förlovnings-och vigselringar!

MORE IN THIS CATEGORY

Five things to consider before you pop the question

Five things to consider before you pop the question

October 02, 2019The Team

To get engaged is a huge milestone in a relationship. It is the beginning of a new chapter in your life. Whether you both swiped right on Tinder, met at...

Read more
How to choose the perfect engagement ring – a guide

How to choose the perfect engagement ring – a guide

August 27, 2019Mumbai Team

Choosing an engagement ring can feel like an overwhelming task. It’s a big investment, both financially and emotionally. The ring is a symbol of your love and a sign that...

Read more
How to grow your social media following: inspiration from Swedish Social Media Creator Caroline Borg

How to grow your social media following: inspiration from Swedish Social Media Creator Caroline Borg

June 28, 2019Yasmine Härnebo Grapenwall

We usually say that a picture says more than a thousand words. In this case it was actually the mix between having the skills of writing captions that resonate with...

Read more