This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welcome! Would you like some guidance? Chat or call +46 8 16 64 64 ❥ Our phone line is always open!

Våra 4 mest populära push gifts – tips för att ge pushpresent till en nybliven mamma (och dig själv)

Våra 4 mest populära push gifts  - tips för att ge pushpresent till en nybliven mamma (och dig själv)

Pushpresent är något jag inte visste fanns innan jag startade mitt smyckesmärke Mumbaistockholm. Tack vare våra kunder så vet jag nu att det är en magisk present att få, och något som många blivande och nyblivna mammor faktiskt längtar efter!

Ibland får man en gåva av sin partner på sjukhuset direkt efter födseln, men det kan lika gärna vara att man väljer ut sin pushpresent själv, när man kommit hem och landat i sin nya familjesituation. I den här artikeln går jag igenom de 4 vanligaste pushpresenterna som mumbaitjejerna brukar välja!

Skrivet av: Cecilia Kores 


Vad är en pushpresent? 

Den kanske vanligaste anledningen till att kunder kommer till oss är för att markera stora händelser i sitt liv. Det kan handla om att man tar examen, att man får en befordran, att man säger upp sig från jobbet och startar eget, att man förlovar sig och gifter sig, eller för att fira att man tagit sig igenom en annan stor brytpunkt i livet. Det är som att händelser blir mer konkreta när man låter ett smycke representera dem!

Någon skrev att push gift är en amerikansk trend som nu nått Sverige, men jag undrar om det verkligen är så enkelt. Jag tror att människor alltid har velat markera stora händelser i livet med ett smycke, och detta är helt enkelt en av dem! 

Och jag kan säga såhär – få kundmöten är så charmiga som när en nervös förstagångspappa dyker upp på trappan till vårt showroom och säger att han vill överraska sin tjej med ett smycke som pushpresent när hon föder om X antal veckor. Det är kärlek så in i bänken!  

Få kundmöten är så charmiga som när en nervös förstagångspappa dyker upp på trappan till vårt showroom och säger att han vill överraska sin tjej med ett smycke som pushpresent när hon föder om X antal veckor.

Men faktum är att det är nästan lika vanligt att en mamma tar kontakt med oss efter en födsel (ibland flera år efteråt), för att hon vill köpa ett smycke som ska symbolisera barnet. 

Det är i de här stunderna vi påminns om varför vi älskar vårt jobb!

Tanken våra kunder har med just de här smyckena är också ofta att barnet ska få ärva "sin" pushpresent, vilket gör det ännu mer speciellt och personligt och adderar en extra dimension.  

Våra 4 mest populära pushpresenter 

Jag tänkte nu dela de vanligaste pushpresenterna som våra kunder ger bort eller köper till sig själva i samband med en födsel.  

 Vi har nämligen fyra tydliga favoriter bland pushpresenter! 

Titta på ringfingret till någon som har en stor familj - det är inte helt ovanligt att det sitter en hel hög med ringar där!  Ringar Mumbaistockholm 

De flesta väljer något av följande: 

En ring att addera till sin förlovningsstack eller bröllopsstack 

Titta på ringfingret till någon som har en stor familj - det är inte helt ovanligt att det sitter en hel hög med ringar där! Det är nämligen inte sällan som man som push gift väljer att addera en ring mellan sina förlovnings- och vigselringar. Man vill helt enkelt ha hela familjen samlad på samma finger! Kanske sammanfaller tidpunkten för bebisfödseln också med att man bara liiite (men bara lite) har börjat vänja sig (inte tröttna!) på sin bröllopsstack och vill krydda upp den lite. Då passar det här alternativet perfekt! 

De av våra kunder som får fler barn, brukar faktiskt fortsätta traditionen och addera ytterligare en ring för varje barn till samma ringstack. 

Undrar du hur många ringar du kan bära på samma finger? 

Vår Personal Jewelry Shopper Halina bär 8 ringar på sitt ringfinger, och hon har fortfarande lite spelrum kvar till knogen, så tills du är där - kör på! 

En ring att bära på ett eget finger 

Det andra alternativet som är väldigt vanligt är förstås att man  börjar man om på ett helt nytt finger, och låter det få symbolisera barnen! 

Många (liksom jag själv) är ju inte heller gifta, och  då finns det ju faktiskt fritt spelrum på händernas alla tio fingrar. 

Oavsett om du väljer alternativ 1 (addera till bröllopsstacken) eller 2 (börja om på ett nytt finger), så brukar den som har fastnat för ringar som push gift behålla den traditionen med eventuella ytterligare tillökningar, så det slutar med att man har en ring för varje barn! 

Tanken är sedan att varje barn ska få ärva "sin" ring efteråt - fint eller hur? 

Tanken är sedan att varje barn ska få ärva "sin" ring efteråt - fint eller hur? 

Lite längre ner i artikeln finns tips vad du kan tänka på när du väljer ädelsten, om du inte vill ha diamant!

Ett diamanthalsband 

Innan vi började sälja diamanthalsband på hemsidan så var det här en av de vanligaste förfrågningarna vi fick på mailen! Många är vi som längtar efter att bära en vacker diamant runt halsen, och det verkar som många är redo att investera i en just när man fått barn. 

Du behöver i princip aldrig ta av dig ett diamanthalsband; det kan hänga runt halsen när du sover och duschar, arbetar och pysslar - och så är det ju det smycket som ligger närmast hjärtat. 

Kanske är det inte så konstigt att just ett diamanthalsband blivit den kanske mest klassiska push giften? 

Kanske är det inte så konstigt att just ett diamanthalsband blivit den kanske mest klassiska push giften? 

Diamantörhängen  

Det går inte att nämna populära push-presenter utan att även nämna diamantörhängena. 

De är ofta ännu mer exklusiva än diamanthalsbandet, eftersom man ju ofta vill köpa ett par örhängen, vilket betyder att man behöver investera i två diamanter.

 Många kvinnor som har hål i öronen bär ju redan små diamanter i öronen, så om man ska addera nya diamanter för att symbolisera barnen så vill man gärna att de är större än det första paret. Detta gör att diamantörhängena kommer in lite som en bubblare på listan - det slutar med att många väljer ring eller halsband istället just som push gift, för det blir en för stor investering med två stora diamanter i öronen för ett barn (tänk om man får fler barn, hur ska man toppa det?) - men det är alltjämnt ett klassiskt smycke som passar att gå i arv, och det är ett smycke som många överväger som just pushpresent. 

Ett diamanthalsband är bland den vanligaste pushpresenten, och kanske är det inte så konstigt. Diamantberlocker Mumbaistockholm   

Vad är rätt för dig? 

Fundera på vad som är viktigast för dig. Är det att alltid kunna se smyckena själv, utan att gå till en spegel? Då kanske ringar är ditt bästa val. 

Är du praktiskt lagd och vill vakna upp smyckad direkt på morgonen för att sedan kunna ha händerna fria resten av dagen? Då är halsband eller ett par bekväma örhängen helt rätt för dig! 

En stor fördel med just ringar, som våra kunder älskar, är att de går att gravera. 

Jag tror att möjligheten till gravyr gör att många faktiskt väljer just en ring som push gift. Ofta graverar man barnets namn och födelsedatum i ringen.  Å andra sidan kommer ett diamanthalsband alltid hänga runt halsen, medan ringar kanske man inte har på sig när man skrotar runt hemma och är mammaledig. 

Vilken ädelsten ska du välja? 

Det mest klassiska är förstås diamant - många äger inte så många diamanter sedan tidigare, och det är alltid väldigt speciellt med just ett diamantsmycke. Diamanter kommer naturligt i flera härliga, jordiga toner som jag och våra kunder älskar - vitt, champagne, choklad och mörk choklad. De kommer du kunna kombinera med alla dina framtida smycken! 

De andra två ädelstenarna som är nästan lika klassiska som diamant, och som desssutom är hållbara nog att bäras varje dag år efter år, är safir och rubin. Safir kommer i en uppsjö av färger - och när den är röd kallas den för rubin. 

Det är populärt att ta reda på sitt barns födelsesten och välja den i sitt smycke - men tänk då på att många av dem inte är hållbara nog att bäras i varje-dag-smycken. Och vill du att smyckena ska gå i arv till dina barn, så bör hållbarheten på ädelstenen vara av hög prioritet. 

Här kan du läsa mer om vilka ädelstenar som är hållbara nog att bäras varje dag!

Det fina är att diamant, safir och rubin tillsammans finns i alla regnbågens färger, och dessutom i olika nyanser (från ljusblått till mörkblått, från olivgrönt till mer intensivt grön) - så väljer du någon av dessa tre stenar, så kommer du kunna hitta precis den färg som du tycker symboliserar just ditt barn. 

Tänk på - checklista 

Här kommer en liten checklista att tänka på, för dig som är ute efter en push gift. 

  • Fingrarnas storlek ändrar sig ofta under graviditet och födsel, så om du köper en ring innan barnet fötts - se till att den går att storleksändra 
  • Vill du ha smycken som du enkelt kan ta av och på, och som du alltid kan titta ner på utan att behöva använda en spegel? Då är ringar för dig! 
  • Vill du ha smycken du kan sova med och aldrig behöver ta av dig, inte ens i duschen? Satsa på diamanthalsband eller diamantörhängen. 
  • Vill du ha händerna fria? Halsbandet kommer alltid hänga runt halsen, men ringar kanske man inte har på sig när man skrotar runt hemma och är mammaledig. 
  • Vill du gravera ditt smycke? Då är en ring det självklara valet för dig!

Lycka till med din push gift!

Kom ihåg: för oss som säljer smycken är detta bland de mest naturliga tillfällena att investera i ett fint smycke - just när familjen fått tillökning.

Att markera födseln av sitt barn, som är bland de största stunderna man är med om i livet, med ett vackert ädelstenssmycke är för oss så självklart!  

Vi har aldrig marknadsfört oss som ett varumärke som är specialiserad på push gifts (finns det ens något sådant?) och vi har faktiskt nästan aldrig ens använt ordet push gift i våra sociala kanaler  - men trots det så är det så många kvinnor och män som hittar till oss just när de fått tillökning, eller medan de väntar! 

Vi hjälper dig gärna. Klicka på chattknappen eller ring oss!

Cecilia 

  •  Fingrarnas storlek ändrar sig ofta under graviditet och födsel, så om du köper en ring innan barnet fötts - se till att den går att storleksändra. Ringar Mumbaistockholm.

You deserve fine jewelry!

Cart