This page has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari or Firefox
📞 08 16 64 64 - vår telefonlinje är alltid öppen!

 

Varför älskar alla diamanter?

Diamanten är utan tvekan den mest populära ädelstenen att använda i äkta smycken. Men varför? Du har nog redan hört att diamant är den hårdaste ädelstenen som finns - men det är inte den enda anledningen. Läs nedan för att få veta tre anledningar till varför alla älskar diamanter! 


 Nej, såklart vet jag inte om alla älskar diamanter.

Men jag kan ge exempel på varför jag älskar diamanten - både att bära och att använda när jag formger och skapar smycken. 

En kunds tre diamantringar: Nonna's Dome Ring, Sania Baguette Brilliant Diamond Band och Mini Angel Ring. Först beställde hon Mini Angel Ring, sedan tillkom de två andra! 

Diamanten skiljer sig från andra ädelstenar på framförallt tre sätt:

  1. Diamanten gnistrar igenom allt - även när den är smutsig! Det skiljer den från andra ädelstenar i min smyckessamling. Andra färglösa ädelstenar som vit safir, vit topas och bergkristall - som ligger lägre i pris och skulle kunna vara ett bra alternativ - behöver rengöras och hållas efter för att verkligen skimra. Det kanske du som har en ring med någon av dessa ädelstenar har märkt: den kräver sitt ultraljudsbad titt som tätt! (Ett enkelt ultraljudsbad för smyckesrengöring är oavsett alltid bra att ha hemma!) 
  2. Diamanten är sällsynt tålig - jag gillar att ta med mina ringar på alla äventyr i livet och det klarar diamanten! Jag behöver sällan vara orolig för att min sten ska repas, chipas eller bli smutsig och matt. Den är inte okrossbar -  så slå helst inte på ditt diamantsmycke med en hammare bara för att testa... Men det finns en anledning till att det är just diamantsmycken som ofta går i arv i generationer!
  3. Diamanten kan användas i nästan alla smycken - den har en mångsidighet som är unik. Diamanten kan slipas till stora ädelstenar och pyttesmå, och i alla olika former (rund, fyrkantig, hjärtformad, droppformad, trekantig...). Jag har använt diamanter som är så små som 0,8 mm (motsvarar en vikt på 0.0005 CT) i mumbaismycken. Detta kan jämföras med till exempel en akvamarin eller morganit som sällan slipas i storlekar under 3 mm i diameter. Variationsrikedomen gör diamanten unik i sitt slag! 

Ofta använder jag diamanter som accentstenar för att exempelvis framhäva den vackra färgen i en ädelsten - här framhäver små briljanter (rundslipade diamanter) en stor grön turmalin.  

 Du kan sällan använda morganit som bara en liten detalj i ett smycke - morganiten kommer ofta bli huvudrollsinnehavaren.

Diamanten däremot kan slipas jättesmått och strösslas på som accenter för att verkligen få smycket att gnistra - diamanten behöver alltså inte vara huvudnumret. 

 Ofta använder jag själv diamanter som accentstenar för att exempelvis framhäva den vackra färgen i en ädelsten  - då kanske jag dekorerar med små diamanter runtom en stor grön turmalin, för att framhäva den vackra färgen i turmalinen.   

På det här sättet är det svårt för oss som älskar ädelstensmycken att inte älska diamanten!

Naturligt färgade diamanter i ett halsband! Mini Elise Necklace med grå salt- och peppardiamant bredvid mörkt chokladbruna och vita diamanter.

Jag hoppas att erfarenheterna jag delat här har varit värdefulla och att du nu har ännu mer kunskap kring diamanter.

Vi hjälper dig gärna. Ring oss på +46 (0)8 16 64 64, maila online@mumbaistockholm.com eller boka tid i vårt showroom i Stockholm!

XX 

Cecilia 

Leave a comment

Please note that comments are approved before they are published

You deserve fine jewelry!

Shopping cart